Loopbaanbegeleiding en outplacement

Of je moet vanuit een outplacementsituatie wat anders of je merkt dat er ergens wat schuurt.
Je wilt een bewuste volgende stap in je loopbaan zetten, maar weet niet goed welke. Je vraagt je af: “is dit het nou” of je merkt dat je je werk met steeds meer tegenzin doet of de organisatie is zo veranderd dat je je er eigenlijk niet meer thuis voelt.

Allemaal aanleidingen om in actie te komen. Wat kies jij: je overgeven aan het toeval, je kop in het zand steken of anderen de schuld geven en inleveren aan levensgeluk en succes of vat je de koe bij de horens en ga je Aan de Slag?


 

Wat doet Aan de Slag anders?

De meeste bureau’s werken met de drie standaard loopbaanvragen:

  • Wie ben ik?
  • Wat kan ik?
  • Wat wil ik?

Op zich een prima uitgangspunt, maar mijn ervaring is dat heel veel mensen eigenlijk wel weten wat ze willen. Dit ondanks het feit dat ze heel vaak roepen: “ik weet niet wat ik wil”.
Ook steeds meer jonge mensen die voor een studiekeuze staan of midden in een studie zitten zijn het spoor bijster.

Ik heb gemerkt dat dat wat mensen willen, vaak verstopt is achter allerlei belemmerende overtuigingen en praktische bezwaren. Door deze overtuigingen en bezwaren zetten mensen geen concrete stappen.

Een aantal veel voorkomende belemmerende overtuigingen:

  • wie zit er op mij te wachten?
  • ik ben te oud
  • ik mis specifieke ervaring
  • ik verdien bij een andere werkgever zeker minder

Door aan deze overtuigingen en bezwaren te werken, openbaart zich een wereld aan mogelijkheden. En vervolgens is het de kunst om die mogelijkheden te zien en te benutten.

Als de volgende stap is om die nieuwe baan te krijgen, gaan we hier heel gericht en praktisch mee Aan de Slag. Alle inspanning tot nu toe is prachtig en heel waardevol, maar het gaat er uiteindelijk om dat je die baan krijgt!


 

Hoe krijg ik die baan?

Geen kwestie van jezelf oppompen of het verhaal mooier maken dan het is, maar een hele degelijke beheersing van de STAR(T)-methodiek/criteriumgericht interviewen. Dit is de interviewmethode van selecteurs. Ook zorgen we ervoor dat je vertrekverhaal klinkt als een klok en dat je uitstraling klopt, door o.a. te werken aan zelfvertrouwen en energie. En je krijgt vooral heel veel praktische tips.
Je zult merken dat door een dergelijke voorbereiding solliciteren eigenlijk hartstikke leuk is en niet zo ingewikkeld en lastig als veel mensen denken.

Ook het traject wat hieraan vooraf gaat, het C.V. en de brief, doen wij anders dan wat je in de regel ziet.
Wat hoor ik vaak: een sollicitatiebrief schrijven: “een crime”!
Met de aanpak die ik toepas is het een fluitje van een cent. Met deze aanpak zorg je er voor dat jouw brief niet verloren gaat tussen die 173 andere brieven, maar echt aansluit bij wat de werkgever zoekt. Hoe? We leren het je graag.

Samengevat: voor een nieuwe baan heb je drie dingen nodig:

  • één baan
  • showroomconditie (de juiste uitstraling)
  • sollicitatietechnieken

Wij bieden loopbaanbegeleiding en outplacement aan in individuele trajecten, maar uiteraard zijn er ook mogelijkheden voor groepstrajecten.

Man op Grasveld
'All our dreams can come true, if we have the courage to follow them' (Walt Disney)